Aku Sayang Depa Nih

Monday, 7 May 2012

Fast Five baru keluar wayang?

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat readers yang terhebat dikalangan yang terhebat =)

hari yang agak memenatkan..Alhamdulillah selamat sampai PJ..rindu gila kat laptop berskrinkan monitor 42" aku nih..

binatang dua ketul ni lah yang banyak tolong aku
okeh ni aku nak cerita sikit perjalanan hidup aku hari nih..actually aku tak tau nak intro camana..hampeh betei! bedok jelah..kurang lebih puki 10 aku mandi siap wangi-wangi letak mintak dagu bagai dalam pukui sebelas aku bertolak dari napoh ngan phad g makan kat jitra..only in kedah, nasik lauk ayam goreng + ulam + teh o beng & nasik lauk daging bakaq 2 orang makan + kacang bendi rebus 5 ketoi + barli ais..guess how much? only RM11.00..mungkin rezeki aku belanja phad kot =)

kat steseng bas jitra
dalam pukui 12.10 p.m camtu baru bas bertolak..singgah merata, malas aku nak cerita..ehh..macam pantun pulak..bijok2 ~bangga sorang~ then, masa dalam perjalanan tuh abang core dreba pasang cerita Fast 5..gila ceghita pebret aku tuh..tengah sedap-sedap layan Fast 5 tiba-tiba aku terperasan awek sebelah kiri aku yang duduk single seat bawak keluaq pringles..then awek yang duduk sebelah aku pon sama bawak keluaq pringles jugak..denggg..dah macam kat wayang pulak..aku tak terpikiaq pulak nak beli menatang alah tuh..cehh! 

Fast 5
dalam pukui 5 lebih camtu ferrari bas yang aku naik tuh berhenti kat steseng petronas mana tah dekat-dekat ngan gua tempurung rasanya..lama gak dia berhenti sempat lah solat semua..then aku masuk kedai mesra alam petronas tuh dengan niat nak beli makanan nak isi perut sikit..ternampak pulak pringles..tanpa segan silu aku pon beli jugak lah pringles tuh dengan harapan lepas nih ada cerita baru pulak dipasang..tapi hampeh abg core driver tuh tak pasang dah..lantak lah..aku pon makan lah pringles tuh..nikmat pulak rasa..awek kiri kanan aku dok usha ja tersengeh-sengeh..nganjing ar tuh!simbah jugak dengan pringles nih kang..

banyak tak pringles aku borong?
dalam pukui 8 lebih tadi bas sampai pudu..menapak lah aku pegi steseng plaza rakyat..jauh memang tak jauh..tapi penat jugak lah ngusung beg muatan lebih 10kg..huhh~naik star komuter sampai masjid jamek kena tukaq train pulak nak balik pj..menapak lagi..jauh memang tak jauh..tapi penat jugak lah ngusung beg muatan lebih 10kg (kopilekat) then aku amek LRT pegi taman jaya..sampai taman jaya kena menapak lagi sampai hostel..jauh memang tak jauh..tapi penat jugak lah ngusung beg muatan lebih 10kg (kopilekat lagi) gila lah penat nak mampos nya pun atoii..hangpa baca pon penat kan?penat mulut membaca, penat lagi bahu yang memikul..

ni lah beg jenjalan aku..baru 1/2 muatan nih
sampai-sampai terus aku mintak kunci mustang aku kat matsumas shoot pegi syed bistro seksyen lapang..mahal tak mahal..tak pedulik dah aku..lapaq punya pasai..harga kurang lebih makan 2 orang tengah hari tadi..hampeh!tak taw lah esok nak g erja ke dak..main dengan penat nih tak pedulik bos dah!\

jangan lupa undi abang ben untuk hari senin..tekan >>SINI<< then tekan VOTE NOW!! aku nak dia menang sebab dia layak menang =)

nota pelipat lutut :: esok InsyaAllah aku start qado blogwalking blog readers-readers setia aku..eh..hang ada ada ka loyal readers mk syahir? -_-

-salahsilapharapmaaf-

12 comments:

bai baizura said...

hungtunglah kiri kanan ade aweks. haha.:))=))

alhamdulillah selamat sampai. megi kembangkan hade nape nk g mkn luar lg :p

Mk Syahir said...

untung ape..awek kedekuk pringles..haihh

megi kembang dah abih tapi tak kenyang-kenyang..makan luor lah..huhu

Ali Jasni said...

haha tajuk pos wat epik je

Ardini Izzati said...

Kejap cekkap kelate. Kejap cakap kedah. Ce habaq mai hang ni orang mana??

Mk Syahir said...

ali :: hahahaha..tajuk mau gepak ~tajuktakdakidea~

dini :: saya anak malaysia..berbilang bangsa berbilang dialek =)

bai baizura said...

hidup perlu bersyukur wak:)

Mk Syahir said...

baiklah awak -_-

Planet Kentir said...

Weww.,, keren

Tihara said...

baca dari mula sampai abes..last2 tak tau nak komen ape....ni kira komen jugak kan :)

kura said...

beg deuter futura 50+10! kan? aku pun hado. tp dah jual kat orang dah. sobs. rindu pula kat beg tu...

Mk Syahir said...

kak tihara :: hehehee..komen lah tu kak tihara =)

kura :: gilos hebak kau..tengok design+cutting dah tau beg ape..mmg kaki outdoor lah kau ni

Fiza Diaries said...

nganjing laa aweks kiri kanan usha.. Mk pun buat laa ramah.. "nak pringles?" depa lagi syokk laa jawabnya.. :P

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Mentelaah Belog Hina Bina Saya
Sila Tinggalkan Komen Anda Pula =)