Aku Sayang Depa Nih

Saturday, 5 January 2013

Review Blog Penaja Hebat - Part 1

Hari ni aku nak meng review blog blog hebat penaja Hyper Contest - Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.Com..so aku akan review secara berperingkat iaitu 2 blog setiap entry sampai lah habis..

hari ni aku nak review blog BroFramestone  dan blog HyeBro..ni aku review berdasarkan pemerhatian kaca mata aku sendiri..jom layann..

BroFramestone.Com


Sapa tak kenal jejaka hesem yang baru sahaja berumahtangga beberapa minggu yang lepas. BroFramestone nama yang tak asing lagi dalam dunia blogging masa kini. Boleh kata kebanyakan blogger-blogger lama mengenali beliau kerana beliau sangat aktif mengikuti events yang dianjurkan dan beliau juga aktif menganjurkan events.

Mengenai blog beliau pula, memang tidak dinafikan beliau memiliki blog yang mempunyai daya tarikan tersendiri sebagai contoh dari segi penyampaian entry dimana beliau banyak mengongsikan pengalaman hidup beliau sebagai freelance, fulltime blogger dan seorang yang suka travel kesana sini.

Dari segi susuanan blog, dilihat blog bro semakin kemas dan memiliki template yang simple serta sejuk mata memandang..tak macam blog Aku..hehehe actually kalau tak salah aku bro baru je tukar template tu kerana menyahut cabaran dari rakannya, otai SEO bro Denaihati. Memang terbaik lah template baru ni bro..!

Semoga bro terus sukses dalam dunia blogging dan apa jua bidang yang diceburi..insyaAllah

HyeBro.com


Blog hyebro.com sebenarnya dah berusia setahun lebih namun masih belum ramai blogger yang mengetahui mengenai blog ni. Tapi nama hyebro.com tidak asing lagi dikalangan penerbit, syarikat hiburan dan artis. Untuk pengetahuan korang hyebro dah beberapa kali mendapat tajaan dari syarikat-syarikat hiburan dan artis-artis tempatan. Hebat tak?

Blog ni mempunyai crew sendiri bagi meng update setiap entri atau maklumat terkini dan terbaru mengenai dunia hiburan dan perkembangan selbriti / artis dari hari ke hari.

Hyebro merupakan blog yang berkisarkan mengenai hiburan tanah air dan antarabangsa. Dengan tagline "blog hiburan, bukan gosip murahan" membuktikan hyebro tidak naik melalui gosip-gosip murahan dan entri-entri kontroversi. Aku lihat kekuatan utama blog hyebro adalah dari segi Review sama ada review filem mahupun review mengenai penyayi-penyayi, selebriti dan apa sahaja mengenai dunia hiburan.

Semoga hyebro.com dan crew-crew terus sukses dalam dunia blogging dan apa jua bidang yang diceburi..insyaAllah

======================================

Sekian saja review aku untuk kali ni..maaf sangat-sangat kepada penaja sebab lambat mula review..tapi jangan risau insyaAllah aku siapkan review semua penaja secepat mungkin..maybe ambil masa sikit sebab aku review berperingkat..

kepada peserta-peserta juga aku nak mintak maaf tak sempat nak keep in touch lagi ngan korang..tapi senarai aku dah update dah..boleh tengok kat >>sini<<  senarai peserta..setakat ni Alhamdulillah dah 32 orang yang join even jauh dari sasaran aku nak 100 orang yang join tapi aku tetap bersyukur sebab maybe kekangan masa, aku tak sempat nak promote kaw-kaw hyper contest ni..

so aku harap korang promote lah kat blog korang sebab top referrer bakal menerima cash RM 50..aku nak ucapkan terima kasih sekali lagi sebab korang sudi memberi pendapat korang mengenai blog aku..insyaAllah lepas settle contest ni 1 perubahan besar akan berlaku kepada blog aku ni. Apakah??!!

kepada sapa-sapa yang tak join lagi boleh tekan >>sini<< untuk join..syarat tak susah mana pon..oh ya, kepada peserta sila cek balik g+1 kat entry contest aku tu sebab aku tengok jumlah g+1 lagi kurang dari jumlah peserta..huhu

-salahsilapharapmaaf-

11 comments:

paripariputih said...

Mohon gi ke blog derang ni bagi sokongan eh... nnti wa akan terjah kedua-dua blog ni.. zasssss!

baby comel said...

:) busy ye cik abg ni? Hehehe.. InsyaAllah slow2 abah. Ada la tu sat lagi.. Moh kite ramei ramei meriahkan kontest ni okey

Hans said...

terbaik!!!

Bro Framestone said...

HyeBro dah berusia setahun lebih.

Memang tak popular dikalangan blogger. Cuma ianya lebih dikenali oleh syarikat-syarikat huburan dan juga artis.

Ada beberapa kali mendapat tajaan dari mereka untuk dikongsikan dengan pembaca blog itu :)

MK Syahir said...

@Bro Framestone
hahaha nampahnya sy jauh ketinggalan ke belakang..nnt sy betulkan infonya..maaf bro! :)

miz ruha said...

penaja hebat!!

bai baizura said...

hebak lah mrk ni :-bd

siti fatima Arifin said...

bleh pergi terjah blog dorang lepas nie...

http://sfadazzlinggirl.blogspot.com/

hazwan hairy said...

kenal sgt..hehe

||Sis aLeaSaRa|| said...

slm 1st time sggh sini dr blog review yumida.wah byk entri menarik x sbr nk bc cerpen meon n lain2 lagi.

Remy hazza said...

nak pi terjahlah...bro framestore dah memang tahap retis...semua org kenal....

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Mentelaah Belog Hina Bina Saya
Sila Tinggalkan Komen Anda Pula =)