Aku Sayang Depa Nih

Sunday, 7 April 2013

Okestra Oh Okestra


Amacam tajuk aku entri aku kali ni? ada macam ahli-ahli korporat dak?muehehe..actually malam semalam aku g layan okestra ngan bro Ben Ashaari bertempat di Dewan Filharmonik Petronas, KLCC..asik dok layan wayang jaa, sekali sekala dua kala berkala-kala apa salahnya layan okestra pulak..first time wooo..

Tajuk okestra ni "The Rite Of Spring" atau dalam bahasa melayunya "Spring tilam aku sudah berkarat, nak tukar baru takdak duit" lebih kurang macam tu la..aku pon tak pasti kenapa bila ditranslate dia jadi panjang..sigh~!

Okestra ni di conduct oleh Zhang Yi dan turut sama disertai oleh salah seorang pemain piano terkenal dunia Beatrice Rana..nak kenai depa ni hangpa google ja, kompom jumpa..kalau tak jumpa try guna GPS..errkkk..



Nak dijadikan cerita semalam selamber je bro Ben kita pakai sport shoe sedangkan dia dah tau nak masuk tengok okestra kena pakai smart casual..tapi "cuba nasib" katanya..hangpa nak tau nasib menyebelahi dia atau pon tidak sila baca di entri orchestra beliau..mih mih!

Tepat pukul 8.30 on time punctual maka bermulalah okestra tersebut..boleh tahan best jugak..kalau hayati betul-betul okestra ni, macam ada jalan penceritaan di sebalik irama yang dimainkan..ewah ewah..haha tapi serous weh..aku tak pasti cerita apa yang depa cuba sampaikan..mungkin cerita Upin dan Ipin, mungkin juga cerita  Life Of Pi..hahaha

Dalam tengah feeling-feeling dok layan okestra tu aku perhati ja sorang-sorang yang ada dalam hall tu..perghh..khusyuk sungguh masing-masing..biar benar..dah macam tengok pole dance dah sorang-sorang aku tengok..muahahaha..

gambar ilham bro ben
Then lepas habis okestra tu maka bertepuk soraklah penonton-penonton yang ada dalam dewan tu..sekali lagi aku tergamam..tepukan yang sangat gemuruh bergema dalam dewan tu..dan yang paling membuatkan aku tergamam adalah tepukan gemuruh tersebut berpanjangan sehingga 5-6 minit tak salah aku..lama tuu..meremang bulu roma aku weh..memang betul-betul menjiwai okestra tu..aku?haram tak paham..Bro Ben?"hahahaha"..itu jela yang mampu aku katakan..

Nota pelipat lutut - Satu pengalaman baru dalam hidup aku..Sekali dua kala apa kata hangpa try layan okestra secara live & exclusive tengok..bestt woooo...

-salahsilapharapmaaf-

17 comments:

Razil Tahir said...

Pernah jugak gi tengok Orkestra kat tempat yang sama, kat Dewan Filharmonik Petronas.
Menarik!
Pengalaman baru yang super awesome!
Kalau nak pergi lagi ajak la okey? huhuhu

baby comel said...

Aku xtau berjiwa patriotik ke tak tapi rasanya kurang menjiwai muzik2 okestra ni. but sometimes layan maybe tegak jugak kot bulu telinga.

zaxx said...

aku teka time dengar okestra tu lu berangan ngah main jengkek2 ngan cha cha maembong kan kan kan..cettt kunun2 lagu tema la..hahah

paripariputih said...

LOL muhun lepas ni ajak ben tenogk ballet lak.. lagi pitam la la la la >..<

Yuyu Ali said...

teringin nengok lu masuk okestra :(

Tihara said...

tak pernah lagi layan orkestra..best jugak eyh

Cik Zaitul said...

fuyooo..layan okestra..
jum gath kali ni p okestra..
kita bagi 10menit tepukan siap sorakkan..
pastu kopom reramai kuar dr dewan tuh.

(agk2 mahal tak tiket ye?)

Anisa Anuar said...

teringin jgk nk layan okestra...tp x berkesempatan...

Noor Atikah Ramli said...

untung la.

Azlan Strider said...

saya belumpernah tengok okestra nie secara live..mesti bestkan??

Regards,
-Strider-

Ana Farhana said...

serius best okestra.. masa sekolah menengah tu berpeluang join koir, boria.. okestra.. kenangan yg sgt manis dan dirindu dgn kwn2

bai baizura said...

hahaha. rugi lah bwk lu ni.tp kalau gua terus tido mungkin :3

MawardiYunus said...

aku xpernah pon ada mimpi nak masuk tgok okestra ni.. ahhahha kalau teater leh r.. .

Diari Si Froggie said...

okestra best kot muzik je mendayu2 layan ooo.. sekali sekala masyuk gitu..

Berita Kaki said...

okestra adalah bosan .. haha

itu Akhil said...

tak bosan ker layan orkestra??
klau opera cina ok gak..

pit-38 said...

I like your blog, i learn language with it!

Post a Comment

Terima Kasih Sudi Mentelaah Belog Hina Bina Saya
Sila Tinggalkan Komen Anda Pula =)